Συνδεδεμένοι
Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους
Είσοδος στο Forum
Αναζήτηση
Επιχορηγήσεις
Διαφήμιση
Σύνδεσμοι
Διαφήμιση
Home Νέα Υπουργείο Ανάπτυξης Υπ.Οψην Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη

Υπουργείο Ανάπτυξης Υπ.Οψην Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη

Θέμα: Ανάγκη άμεσου κλεισίματος των Bιοτεχνιών Ρεκτιφιέ στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του  κορονοϊού – COVID-19.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΕΛΛΑΔΑΣ ως ο πανελλήνιος αντιπροσωπευτικός φορέας των βιοτεχνιών ρεκτιφιέ που αφορά την κατασκευή μερών κινητήρων εσωτερική καύσης στους οποίους η ανάφλεξη γίνεται με σπινθηριστή εκτός από μέρη για κινητήρες αεροσκαφών και στις υπηρεσίες επισκευής κυλίνδρων επιβατηγών και ελαφρών φορτηγών αυτοκινήτων (ρεκτιφιέ),αριθμεί 6 Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη και εκατοντάδες εργάζόμενους.

Ενμέσω της επικείμενης ανακοίνωσης του κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων από τη Γ.Γ.Π.Π., στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, εφιστούμε την προσοχή στην φερόμενη εξαίρεση των Βιοτεχνιών Ρεκτιφιέ από το κλείσιμο των καταστημάτων. Ωστόσο, το εθελοντικό κλείσιμο των Βιοτεχνιών Ρεκτιφιέ , δεν αποτελεί αποτελεσματικό μέσο προστασίας.

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου και της κοινωνικής ευθύνης, θεωρούμε ότι οι Βιοτεχνίες Ρεκτιφιέ δεν θα πρέπει να εξαιρεθούν από το σχετικό μέτρο για την προστασία της υγείας όλων μας,  των εργαζομένων μας, αλλά και πελατών μας, δεδομένου ότι:

  • Τα μέρη του αυτοκινήτου αποτελούν εστίες μόλυνσης επειδή έρχονται σε επαφή με τους τεχνικούς. 
  • Οι Βιοτεχνίες Ρεκτιφιέ αποτελούν χώρους συνάθροισης του κοινού, δεδομένου ότι πολλές μικρο – επισκευές και έλεγχοι γίνονται παρουσία του πελάτη
  • Δεδομένου της αρχής ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ,εμείς αναγκαζόμαστε να βρισκόμαστε σε επαφή με πελάτες και τους εργαζόμενους μας ,βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
  • Η διατήρηση των Βιοτεχνιών Ρεκτιφιέ ανοιχτών σε μια αγορά που υπολειτουργεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να σωρεύονται ζημίες που θα οδηγήσουν σε οριστικό λουκέτο πολλές επιχειρήσεις του κλάδου και σε άμεση απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και μη αναστρέψιμης οικονομικής καταστροφής.

Ενόψει των ανωτέρω, θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί η απόφαση της ΓΓΠΠ, προκειμένου να ενταχθούν και οι Βιοτεχνίες Ρεκτιφιέ στο πλαίσιο των μέτρων αναγκαστικού κλεισίματος και στα μέτρα στήριξης που θα ισχύσουν για όλες τις επιχειρήσεις, ήτοι:

  • Παράταση μέχρι την ομαλοποίηση και στη συνέχεια ένταξη όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών υποχρεώσεων στο καθεστώς των 48 δόσεων.
  • Κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού από το κράτος, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πιθανά κονδύλια για τη μείωση της ανεργίας, με την υποστήριξη και της Ε.Ε.
  • Παράταση πληρωμής των πάσης φύσεως ρυθμίσεων προς το Δημόσιο, τους Ασφαλιστικούς φορείς, τα Τραπεζικά Ιδρύματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους οργανισμούς ΔΕΚΟ, έως την ομαλοποίηση της κατάστασης.
  • Μηδενισμός υποχρέωσης καταβολής ενοικίων, για το διάστημα που οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.
  • Βρισκόμαστε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να συνδράμουμε, με όποιον τρόπο κριθεί σκόπιμο, στην προστασία της δημόσιας  υγείας και στη διαφύλαξη του συνεκτικού ιστού της ελληνικής οικονομίας.  

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν.Γραμματέας

 

Αθανάσιος Τσιρέπας                                       Γεωργιόπουλος Δημήτριος